sábado, 7 de enero de 2012

Els Reis Mags visiten Gràcia

El rei Baltasar fent-se una foto amb un infant, a la Plaça Trilla
Els Reis Mags d'Orient van passar per Gràcia el passat dia 5 de gener. Aquella mateixa nit, com diu la tradició, els havien de dur tots els regals als nens del barri. A partir de les 11 del matí, Melcior, Gaspar i Baltasar van instal·lar-se a tres espais diferents de Gràcia.

L'acte, com cada any, va tenir molt d'èxit. Tots els infants graciencs van poder donar les seves respectives cartes al rei que volguéssin. També van poder gaudir del moment al seu costat i s'hi van fer algunes fotos.

La carta d'un nen que esperava donar-li al rei mag
El dia abans s'havia celebrat la cavalcada de les carteres reials. Aquesta va ser acompanyada de nombrosos habitants del barri. Va començar a les 18h, i el seu recorregut va començar als Jardinets de Gràcia, pujant per Gran de Gràcia i girant per travessera de Gràcia, seguint pel carrer Sardenya, Sant Antoni M. Claret, Tordera, Milà i Fontanals, Pugmartí, Torrent de l'Olla i Diluvi, fins la Plaça de la Vila de Gràcia.


El rei Melcior a travessera de Gràcia
El mateix dia 5 s'acabava la presència del trenet de nadal. Aquest apareix cada any a partir del 19 de desembre i deixa de funcionar el dia abans de reis. El recorregut del trenet comença a travessera de Gràcia, puja tot Gran de Gràcia parant a la Plaça Trilla per recollir els qui volen pujar, segueix fins la plaça Lesseps girant per Torrent de l'Olla, baixa fins Còrsega i torna a pujar pels Jardinets de Gràcia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario