lunes, 23 de enero de 2012

S'acosta la festa dels Foguerons

La revetlla mallorquina, provinent de Sa Pobla, serà celebrada el proper dissabte 28 de gener. Com cada any, s'encendran les fogueres (foguerons) de Sant Antoni en diverses places de Gràcia. La finalitat d'aquestes és rostir-hi botifarres, sobressada i llom adobat per sopar.

El so de les ximbombes i de les cançons dels cantadors poblers omplirà cada plaça i les danses mallorquines tindran el seu protagonisme.

La festa s'emmarca en el Festival de Folk del centre Artesà Tradicionàrius i any rere any inclou una cercavila de foc en què hi participen bastoners, geganters, nans, tamborers, grallers, xeremiers, dracs i dimonis, que recorreran el barri.

Les places en què s'instal·laran les fogueres, preparades des de l'inici del dia, seran la del Diamant, la Virreina i la del Nord, i als carrers de Verdi, Reig i Bonet, Joan Blanques, Torres, Tordera i Llibertat. La festa es durà a terme al llarg de tot el dia.
La festa dels Foguerons de l'any 2011
Imatge extreta de Google Images

Més informació
El programa

  • 11h muntatge dels Foguerons
  • Folk als Mercats: 12h Xeremiers de Mallorca al Mercat de l'Abaceria i al Mercat de la Llibertat
  • Al Pati de la Seu del Districte, Plaça Vila de Gràcia: 17.15h titelles amb el grup mallorquí Teresetes Migjorn: 100x100 Teresetes.
  • A la Plaça de la Vila: 19h recepció d'autoritats a la Seu del Districte de Gràcia. 19.30h plantada de colles de cultura popular. Sonada dels Xeremiers de Mallorca i la banda de flabiols i sacs de gemecs "La Sacairada". 20h inici de la cercavila amb: Xeremiers de Mallorca, La Sacairada, Tamborers d'Albopàs, Geganters de Gràcia, Trabucaires de Gràcia, Bastoners de Gràcia, Castellers de la Vila de Gràcia, Bastoners de Barcelona, Dimonis d'Albonàs, La Vella de Gràcia, Drac de Gràcia, Diabòlica de Gràcia, Malèfica del Coll, Gaudiamus Drac del Coll i Kabum de Gràcia.
  • A les places del Diamant, del Nord, de la Virreina i als carrers Verdi, Joan Blanques, Torres, Tordera i Llibertat: 21.30h encesa de les fogueres i inici de la revetlla amb les ximbombes, els cantaders i els glosadors.
  • A la plaça de la Virreina: 23h balls i cants mallorquins amb els grups Pinyol Vermell, Xeremiers de Mallorca i Al Mayurga.


1 comentario:

  1. Vols formar part de la Barcelonasfera? http://barcelonasfera.blogspot.com/

    ResponderEliminar