jueves, 24 de noviembre de 2011

Gràcia recolza CiU

Al districte, el partit polític Convergència i Unió surt guanyador de les eleccions generals de l'Estat, realitzades el passat diumenge 20 de novembre. Tot i això, a la província de Barcelona surt escollit el PSC, però a Catalunya passa el mateix que a Gràcia: Duran i Lleida (líder de CiU) és el nou representant de la comunitat catalana al parlament espanyol.

A Gràcia, el cens de les eleccions és de 88.368 votants, dels quals un 30,27% se n'absté, un 1% vota en blanc i un altre 1% vota nul.
Darrera de Convergència i Unió, guanyador amb un 32,66% dels vots totals, el Partit Socialista de Catalunya n'obté el 20,51%, seguit del Partit Popular i d'Iniciativa per Catalunya Verds.


Cues inesperades per votar a l'Espai Jove "La Fontana", Gràcia
Pel que fa al país en general, on la participació és d'un 71,70%, Mariano Rajoy (líder del PP) surt escollit com el nou president del parlament i, aquest cop, amb majoria absoluta: 186 escons. El PSOE, d'altra banda, obté el seu pitjor resultat en la història, amb només 110 escons. Darrera d'aquests dos partits, el CiU, amb 16 escons, IU-ICV, amb 11 escons i Amaiur, amb 7 escons, són els que obtenen més vots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario